Kategorie:
-
Druh jídla:
Přílohy
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Pečení
KŘUPAVÉ ROHLÍKY S KMÍNEM A HRUBOU SOLÍ
Suroviny
- lžičky Kmín celý Avokádo
- 1 lžička cukru
- 2 lžičky soli
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 200 gramů hladké pšeničné mouky
- 260 ml vlažné vody
- 300 gramů polohrubé pšeničné mouky
- 1 kostka čerstvého droždí (cca 40g)
na potření a posypání
- 1 vejce
- kmín a hrubá sůl
Způsob přípravy
Všechny suroviny smíchejte.
Hladké nelepivé těsto nechejte kynout na teplém místě.
Vykynuté těsto rozdělte na deset kousků.
Rozválejte každý kousek na placku ve tvaru elipsy, zamotejte a vytvarujte rohlíky. Naskládejte na plech vyložený pečícím papírem a nechejte kynout dalších 45 minut.
Potřete vajíčkem smíchaným. Posypejte hrubou solí a celým kmínem.
Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, asi 15 minut. Dozlatova.