KŘUPAVÉ ROHLÍKY S KMÍNEM A HRUBOU SOLÍ
Suroviny
-
lžičky Kmín celý Avokádo
-
1 lžička cukru
-
2 lžičky soli
-
2 lžíce slunečnicového oleje
-
200 gramů hladké pšeničné mouky
-
260 ml vlažné vody
-
300 gramů polohrubé pšeničné mouky
-
1 kostka čerstvého droždí (cca 40g)
Způsob přípravy
Všechny suroviny smíchejte.
Hladké nelepivé těsto nechejte kynout na teplém místě.
Vykynuté těsto rozdělte na deset kousků.
Rozválejte každý kousek na placku ve tvaru elipsy, zamotejte a vytvarujte rohlíky. Naskládejte na plech vyložený pečícím papírem a nechejte kynout dalších 45 minut.
Potřete vajíčkem smíchaným. Posypejte hrubou solí a celým kmínem.
Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, asi 15 minut. Dozlatova.