KŘUPAVÉ ROHLÍKY S KMÍNEM A HRUBOU SOLÍ

Kategorie:

Druh jídla: Přílohy
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob vaření: Pečení

Suroviny

  • lžičky Kmín celý Avokádo
  • 1 lžička cukru
  • 2 lžičky soli
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • 200 gramů hladké pšeničné mouky
  • 260 ml vlažné vody
  • 300 gramů polohrubé pšeničné mouky
  • 1 kostka čerstvého droždí (cca 40g)

na potření a posypání

  • 1 vejce
  • kmín a hrubá sůl

Způsob přípravy

Všechny suroviny smíchejte. 

Hladké nelepivé těsto nechejte kynout na teplém místě.

Vykynuté těsto rozdělte na deset kousků.

Rozválejte každý kousek na placku ve tvaru elipsy, zamotejte a vytvarujte rohlíky. Naskládejte na plech vyložený pečícím papírem a nechejte kynout dalších 45 minut.

Potřete vajíčkem smíchaným. Posypejte hrubou solí a celým kmínem.

 

Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, asi 15 minut. Dozlatova.