Kategorie:
-
Druh jídla:
Ryby a mořské plody
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Grilování
FILET Z LOSOSA S MEDVĚDÍM ČESNEKEM
Suroviny
- máslo
- 4 filety z lososa
- 1 balení Italská směs
- 1/2 lžičky soli
- 50 ml olivovýho oleje
- 20 listů medvědího česneku
- 600 g brambor
- sůl a kmín na vaření brambor
- jedlé jarní květy
Způsob přípravy
Ve velké misce smíchejte olivový olej s kořením a 1/2 lžičkou soli. Do této směsi naložte filety z lososa a nechejte přibližně tři hodiny odpočívat v lednici.
Vyndejte z lednice a nechejte půl hodin ohřát na pokojovou teplotu. Poté opečte na pánvi na kapce olivového oleje, připravte v páře nebo ugrilujte. Podle chuti a aktuální nálady.
Brambory oloupejte a ve vodě ochucené kmínem a solí uvařte doměkka. Sceďte vodu a do horkých brambor vhoďte pár kousků másla a nasekaný medvědí česnek. Promíchejte a nechejte chvilku odpočívat, přikryté poklicí.
Podávejte společně brambory a rybu, ozdobte jedlými jarními kytkami.