FILET Z LOSOSA S MEDVĚDÍM ČESNEKEM
Suroviny
-
máslo
-
4 filety z lososa
-
1 balení Italská směs
-
1/2 lžičky soli
-
50 ml olivovýho oleje
-
20 listů medvědího česneku
-
600 g brambor
-
sůl a kmín na vaření brambor
-
jedlé jarní květy
Způsob přípravy
Ve velké misce smíchejte olivový olej s kořením a 1/2 lžičkou soli. Do této směsi naložte filety z lososa a nechejte přibližně tři hodiny odpočívat v lednici.
Vyndejte z lednice a nechejte půl hodin ohřát na pokojovou teplotu. Poté opečte na pánvi na kapce olivového oleje, připravte v páře nebo ugrilujte. Podle chuti a aktuální nálady.
Brambory oloupejte a ve vodě ochucené kmínem a solí uvařte doměkka. Sceďte vodu a do horkých brambor vhoďte pár kousků másla a nasekaný medvědí česnek. Promíchejte a nechejte chvilku odpočívat, přikryté poklicí.
Podávejte společně brambory a rybu, ozdobte jedlými jarními kytkami.