Kategorie:
-
Druh jídla:
Předkrmy a chuťovky
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Pečení
NACHOS ZAPEČENÉ S GUACAMOLE A ŘEDKVIČKAMI
Guacamole
- 1 avokádo
- 1 lžíce citrónové šťávy
- 2 stroužky česneku
- 1 šalotka
- Chilli s mořskou solí
- hrst čerstvého koriandru
na dokončení
- svazek ředkviček
- 1 sáček nachos
- 200 gramů goudy nebo čedaru
Způsob přípravy
Avokádo rozkrojte napůl, vyndejte pecku a oloupejte. V misce rozmačkejte vidličkou nebo nakrájejte na kostičky. Přidejte najemno nasekanou šalotku, prolisovaný česnek a citronovou šťávu. Ochuťte mlýnkem Chilli s mořskou solí. Promíchejte a ochutnejte a podle potřeby přidejte ještě mořskou sůl s chilli. Až budete spokojení, přidejte najemno nasekaný koriandr.
Připravte si buď jednu velkou zapékací misku nebo menší misky. Dejte do nich guacamole, zasypejte ředkvičkami a zapíchejte do něj nachos. Zasypejte sýrem a zapečte krátce v troubě vyhřáté na 180 °C. Stačí tak dlouho, až se rozpustí sýr.
Ihned podávejte.