NACHOS ZAPEČENÉ S GUACAMOLE A ŘEDKVIČKAMI
Guacamole
-
1 avokádo
-
1 lžíce citrónové šťávy
-
2 stroužky česneku
-
1 šalotka
-
Chilli s mořskou solí
-
hrst čerstvého koriandru
na dokončení
-
svazek ředkviček
-
1 sáček nachos
-
200 gramů goudy nebo čedaru
Způsob přípravy
Avokádo rozkrojte napůl, vyndejte pecku a oloupejte. V misce rozmačkejte vidličkou nebo nakrájejte na kostičky. Přidejte najemno nasekanou šalotku, prolisovaný česnek a citronovou šťávu. Ochuťte mlýnkem Chilli s mořskou solí. Promíchejte a ochutnejte a podle potřeby přidejte ještě mořskou sůl s chilli. Až budete spokojení, přidejte najemno nasekaný koriandr.
Připravte si buď jednu velkou zapékací misku nebo menší misky. Dejte do nich guacamole, zasypejte ředkvičkami a zapíchejte do něj nachos. Zasypejte sýrem a zapečte krátce v troubě vyhřáté na 180 °C. Stačí tak dlouho, až se rozpustí sýr.
Ihned podávejte.