Kategorie:
-
Druh jídla:
Polévky
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Vaření
HUSTÁ FAZOLOVÁ POLÉVKA S KLOBÁSOU
Suroviny
- 4 stroužky česneku
- 2 lžičky soli
- 3 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce sádla
- 2 lžičky Krkovička Avokádo
- 2 velké cibule
- 2 lžičky Pepřové koření
- 200 gramů uvařených bílých fazolí
- 300 gramů oblíbené klobásy
- 400 gramů rajčat v plechovce
Způsob přípravy
Ve velkém hrnci zahřejte sádlo a dejte na něj opékat cibuli nakrájenou na měsíčky a také kolečka klobásy. Opékejte, dokud cibule i klobásy nezačnou tmavnout. Přidejte prolisovaný česnek, zasypejte kořením a chvilku ještě opékejte. Zasypejte hladkou moukou.
Promíchejte, zase chvilku opékejte a zalijte rajčaty v plechovce a také vodou, přibližně půl litrem. Za občasného míchání vařte 15 minut a poté přidejte uvařené scezené fazole. Prohřívejte dalších 10 minut.
Na talíři nebo v misce ozdobte několika kolečky opečené klobásy a dozlatova opečenou cibulí.
Ideální příloha je chleba.