HUSTÁ FAZOLOVÁ POLÉVKA S KLOBÁSOU

Kategorie:

Druh jídla: Polévky
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob vaření: Vaření

Suroviny

  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžičky soli
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce sádla
  • 2 lžičky Krkovička Avokádo
  • 2 velké cibule
  • 2 lžičky Pepřové koření
  • 200 gramů uvařených bílých fazolí
  • 300 gramů oblíbené klobásy
  • 400 gramů rajčat v plechovce

Způsob přípravy

Ve velkém hrnci zahřejte sádlo a dejte na něj opékat cibuli nakrájenou na měsíčky a také kolečka klobásy. Opékejte, dokud cibule i klobásy nezačnou tmavnout. Přidejte prolisovaný česnek, zasypejte kořením a chvilku ještě opékejte. Zasypejte hladkou moukou.

Promíchejte, zase chvilku opékejte a zalijte rajčaty v plechovce a také vodou, přibližně půl litrem. Za občasného míchání vařte 15 minut a poté přidejte uvařené scezené fazole. Prohřívejte dalších 10 minut.

Na talíři nebo v misce ozdobte několika kolečky opečené klobásy a dozlatova opečenou cibulí.

 

Ideální příloha je chleba.