HUSTÁ FAZOLOVÁ POLÉVKA S KLOBÁSOU
Suroviny
-
4 stroužky česneku
-
2 lžičky soli
-
3 lžíce hladké mouky
-
2 lžíce sádla
-
2 lžičky Krkovička Avokádo
-
2 velké cibule
-
2 lžičky Pepřové koření
-
200 gramů uvařených bílých fazolí
-
300 gramů oblíbené klobásy
-
400 gramů rajčat v plechovce
Způsob přípravy
Ve velkém hrnci zahřejte sádlo a dejte na něj opékat cibuli nakrájenou na měsíčky a také kolečka klobásy. Opékejte, dokud cibule i klobásy nezačnou tmavnout. Přidejte prolisovaný česnek, zasypejte kořením a chvilku ještě opékejte. Zasypejte hladkou moukou.
Promíchejte, zase chvilku opékejte a zalijte rajčaty v plechovce a také vodou, přibližně půl litrem. Za občasného míchání vařte 15 minut a poté přidejte uvařené scezené fazole. Prohřívejte dalších 10 minut.
Na talíři nebo v misce ozdobte několika kolečky opečené klobásy a dozlatova opečenou cibulí.
Ideální příloha je chleba.