Výrobek použitý v receptu
Kategorie:
-
Druh jídla:
Drůbež
-
Příležitost:
Velikonoce
-
Sezóna:
Velikonoce
-
Způsob vaření:
Pečení
PEČENÉ JARNÍ KUŘÁTKO
Suroviny:
- Divočina Avokádo
- sůl a pepř
- 8 jarních cibulek
- 1 jarní kuřátko
- svazek ředkviček
- máslo a olivový olej
Podle chutí můžete přidat nádivku:
- Mořská sůl Mlýnek Avokádo
- 3 vejce
- 10 kusů Šušená rajčata v oleji s bylinkami
- kousek másla
- zelená petrželová nať
- 6 plátků toastového chleba
Způsob přípravy
Kuře omyjte, osušte a zevnitř ochuťte směsí koření Divočina.
Dejte do pekáče a lehce pokapejte olivovým olejem. Znovu trochu ochuťte směsí koření Divočina. Podlijte přibližně 2 dcl vody a dejte péct do trouby vyhřáté na 190 °C. Nemusíte přikrývat. Asi po 20 minutách na kuře naskládejte pár kousků másla. Pečte dozlatova, asi 45 minut, průběžně přelévejte kuře výpekem
Podávejte s jarními cibulkami a ředkvičkami, které připravíte velice jednoduše. Jen nakrájejte na kousky a pár minut opékejte na směsi olivového oleje a másla. Ochuťte jen solí a pepřem.
Kdo chce, může kuře ještě doplnit o nádivku. Na másle opečte na malé kostičky nakrájený toastový chleba. Pěkně dokřupava. Dejte do velké mísy a přidejte rozšlehaná vejce, nasekanou petrželovou nať a na malé kousky nakrájená sušená rajčata naložená v oleji s bylinkami. Ochuťte špetkou soli a dvěma lžičkami koření Divočina. Promíchejte a nádivku nechte chvilku odstát.
Nádivkou naplňte kuře.