PEČENÉ JARNÍ KUŘÁTKO

Kategorie:

Druh jídla: Drůbež
Příležitost: Velikonoce
Sezóna: Velikonoce
Způsob vaření: Pečení

Suroviny:

  • Divočina Avokádo
  • sůl a pepř
  • 8 jarních cibulek
  • 1 jarní kuřátko
  • svazek ředkviček
  • máslo a olivový olej

Podle chutí můžete přidat nádivku:

  • Mořská sůl Mlýnek Avokádo
  • 3 vejce
  • 10 kusů Šušená rajčata v oleji s bylinkami
  • kousek másla
  • zelená petrželová nať
  • 6 plátků toastového chleba

Způsob přípravy

Kuře omyjte, osušte a zevnitř ochuťte směsí koření Divočina. 

Dejte do pekáče a lehce pokapejte olivovým olejem. Znovu trochu ochuťte směsí koření Divočina.  Podlijte přibližně 2 dcl vody a dejte péct do trouby vyhřáté na 190 °C. Nemusíte přikrývat. Asi po 20 minutách na kuře naskládejte pár kousků másla. Pečte dozlatova, asi 45 minut, průběžně přelévejte kuře výpekem

Podávejte s jarními cibulkami a ředkvičkami, které připravíte velice jednoduše. Jen nakrájejte na kousky a pár minut opékejte na směsi olivového oleje a másla. Ochuťte jen solí a pepřem.

 

Kdo chce, může kuře ještě doplnit o nádivku. Na másle opečte na malé kostičky nakrájený toastový chleba. Pěkně dokřupava. Dejte do velké mísy a přidejte rozšlehaná vejce, nasekanou petrželovou nať a na malé kousky nakrájená sušená rajčata naložená v oleji s bylinkami. Ochuťte špetkou soli a dvěma lžičkami koření Divočina. Promíchejte a nádivku nechte chvilku odstát.

 

Nádivkou naplňte kuře.