Kategorie:
-
Druh jídla:
Přílohy
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Pečení
BATÁTY PLNĚNÉ SÝREM A SLANINOU
Suroviny
- Špagety Avokádo
- Bylinková sůl Avokádo
- 1 cibule
- olivový olej
- 250 gramů slaniny
- 4 velké batáty
- 250 gramů nivy
Způsob přípravy
Batáty omyjte, osušte a překrojte napůl. Naskládejte je do pekáčku, řeznou stranou nahoru. Tu potřete olejem a ochuťte bylinkovou solí. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, přibližně 35 minut. Jestli už jsou hotové zjistíte zapíchnutím vidličky. Batáty musí být měkké.
Vyndejte batáty z trouby a vydlabejte z nich upečený střed. Pracujte opatrně, aby se slupka nenarušila.
Slaninu a cibuli nakrájejte na kostičky a opečte na trošce olivového oleje. Přidejte k vydlabaným batátům. Nivu nadrobte a přidejte do misky. Na ochucení použijte půl sáčku směsi koření Špagety. Všechno dobře promíchejte a vraťte do slupek od batátů v pekáčku.
Zapečte v troubě vyhřáté na 180 °C, dokud se nezačne niva rozpouštět a povrch zlátnout.
Ihned podávejte.