Výrobek použitý v receptu
Kategorie:
-
Druh jídla:
Hovězí a telecí maso
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Pečení
HOVĚZÍ ZÁVITKY S PAPRIKOU A NA PAPRICE
Suroviny
- 1 lžíce Paprika lahůdková mletá Avokádo
- 1 lžíce Paprika sladká maďarská mletá Avokádo
- 1 cibule
- 2 lžičky soli
- 2 jarní cibulky
- trocha olivového oleje
- 1 lžíce Křen strouhaný Avokádo
- 800 gramů vyzrálé hovězí kýty
- barevné papriky- kousek červené, kousek žluté
Způsob přípravy
Z kýty připravte čtyři až šest plátků. Rozklepejte do tenka a z obou stran ochuťte solí. Smíchejte v misce obě papriky a také jimi okořeňte plátky masa. Zbytek nechejte stranou. Každý plátek namažte trochou křenu a naskládejte na něj kousky papriky a tenké kousky jarní cibulky. Opatrně naviňte a utáhněte. Stáhněte provázkem.
K vaření použijte hrnec s poklicí, který můžete dát do trouby. Rozehřejte v něm olej a opečte na něm závitky ze všech stran. Opečené závitky vyndejte a nechejte v misce stranou. Do hrnce dejte nahrubo nakrájenou cibuli. Opečte dozlatova a vraťte k ní závitky. Zasypejte zbytkem papriky, promíchejte. Podlijte vodou nebo vývarem, přiklopte poklicí. Dejte do trouby vyhřáté na 160 °C a pečte zvolna doměkka. Bude to trvat asi hodinu, podle kvality a vyzrálosti masa.
Ze závitků odmotejte provázky a překrojte napůl. Podávejte s oblíbenou přílohou.