HOVĚZÍ ZÁVITKY S PAPRIKOU A NA PAPRICE

Kategorie:

Druh jídla: Hovězí a telecí maso
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob vaření: Pečení

Suroviny

  • 1 lžíce Paprika lahůdková mletá Avokádo
  • 1 lžíce Paprika sladká maďarská mletá Avokádo
  • 1 cibule
  • 2 lžičky soli
  • 2 jarní cibulky
  • trocha olivového oleje
  • 1 lžíce Křen strouhaný Avokádo
  • 800 gramů vyzrálé hovězí kýty
  • barevné papriky- kousek červené, kousek žluté

Způsob přípravy

Z kýty připravte čtyři až šest plátků. Rozklepejte do tenka a z obou stran ochuťte solí. Smíchejte v misce obě papriky a také jimi okořeňte plátky masa. Zbytek nechejte stranou. Každý plátek namažte trochou křenu a naskládejte na něj kousky papriky a tenké kousky jarní cibulky. Opatrně naviňte a utáhněte. Stáhněte provázkem.

K vaření použijte hrnec s poklicí, který můžete dát do trouby. Rozehřejte v něm olej a opečte na něm závitky ze všech stran. Opečené závitky vyndejte a nechejte v misce stranou. Do hrnce dejte nahrubo nakrájenou cibuli. Opečte dozlatova a vraťte k ní závitky. Zasypejte zbytkem papriky, promíchejte. Podlijte vodou nebo vývarem, přiklopte poklicí. Dejte do trouby vyhřáté na 160 °C a pečte zvolna doměkka. Bude to trvat asi hodinu, podle kvality a vyzrálosti masa.

 

Ze závitků odmotejte provázky a překrojte napůl. Podávejte s oblíbenou přílohou.