Kategorie:
-
Druh jídla:
Dezerty a moučníky
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Pečení
CITRONOVÁ BABETA
Suroviny
- 2 lžičky Citrónová kůra Avokádo
- 4 vejce
- 3 lžíce citrónové šťávy
- 250 gramů polohrubé mouky
- 200 gramů cukr moučka
- 1 lžíce prášku do pečiva
- 1/2 lžičky soli
- 100 ml polotučného mléka
- 100 ml slunečnicového nebo kvalitního olivového oleje
- 1 lžíce nemletého máku
Způsob přípravy
Smíchejte všechny sypké suroviny. Přidejte do nich postupně vejce, citronovou šťávu, mléko a olej. Umíchejte hladké těsto.
Připravte si rozevírací dortovou formu o průměru 26 až 28 cm. Vymažte ji olejem a vysypejte polohrubou moukou. Nalijte do formy hotové těsto.
Pečte v troubě předehřáté na 150°C, 45 minut. Jestli je babeta hotová, poznáte klasickým vpichem špejle do středu. Musí vyjít ven čistá, neulepená od těsta. Pokud ulepená je, ještě chvilku pečte.
Nechejte vychladnout a před podáváním pocukrujte.