CITRONOVÁ BABETA

Kategorie:

Druh jídla: Dezerty a moučníky
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob vaření: Pečení

Suroviny

  • 2 lžičky Citrónová kůra Avokádo
  • 4 vejce
  • 3 lžíce citrónové šťávy
  • 250 gramů polohrubé mouky
  • 200 gramů cukr moučka
  • 1 lžíce prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky soli
  • 100 ml polotučného mléka
  • 100 ml slunečnicového nebo kvalitního olivového oleje
  • 1 lžíce nemletého máku

Způsob přípravy

Smíchejte všechny sypké suroviny. Přidejte do nich postupně vejce, citronovou šťávu, mléko a olej. Umíchejte hladké těsto.

Připravte si rozevírací dortovou formu o průměru 26 až 28 cm. Vymažte ji olejem a vysypejte polohrubou moukou. Nalijte do formy hotové těsto.

Pečte v troubě předehřáté na 150°C, 45 minut. Jestli je babeta hotová, poznáte klasickým vpichem špejle do středu. Musí vyjít ven čistá, neulepená od těsta. Pokud ulepená je, ještě chvilku pečte.

 

Nechejte vychladnout a před podáváním pocukrujte.