HOVĚZÍ JÁTRA NA CIBULCE S JABLEČNÝM KOMPOTEM

Suroviny

Způsob přípravy

Játra nakrájejte na tenčí plátky a zbavte všech blanek. Opečte na horké pánvi, na troše oleje. Nebo na grilovací pánvi. Nekořeňte před opékáním, směs obsahuje sůl a játra by byla tuhá. Játra z pánvičky dejte do pekáče. Tam je zasypejte směsí koření a zalijte asi dvěma lžícemi kvalitního olivového oleje. Přiklopte víkem a dejte odpočívat do trouby vyhřáté na 100 °C.

Do pánve přidejte trochu oleje a dejte do ní opékat půlkolečka cibule. Až bude zlatavá, zasypejte ji cukrem a po chvilce i zalijte balzamikovým octem. Ještě míchejte, až se celá cibule krásně dochutí. Kdo chce, může přidat i trochu chilli.

 

Podávejte s rozplácnutými brambory, k tomu hromadu zelených lístků rukoly nebo polníčku a játra, zasypaná cibulí. K tomuto jídlu je výborné podávat jablkový kompot.