Kategorie:
-
Druh jídla:
Hovězí a telecí maso
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
opékání
HOVĚZÍ JÁTRA NA CIBULCE S JABLEČNÝM KOMPOTEM
Suroviny
- Chilli mleté Avokádo
- 1 balení koření Vepřová pečeně Avokádo
- sul
- olej na smažení
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce třtinového cukru
- kvalitní olivový olej
- 800 gramů hovězích jater
- 5 velkých cibulí
- 2 lžíce balzamikového octa
Způsob přípravy
Játra nakrájejte na tenčí plátky a zbavte všech blanek. Opečte na horké pánvi, na troše oleje. Nebo na grilovací pánvi. Nekořeňte před opékáním, směs obsahuje sůl a játra by byla tuhá. Játra z pánvičky dejte do pekáče. Tam je zasypejte směsí koření a zalijte asi dvěma lžícemi kvalitního olivového oleje. Přiklopte víkem a dejte odpočívat do trouby vyhřáté na 100 °C.
Do pánve přidejte trochu oleje a dejte do ní opékat půlkolečka cibule. Až bude zlatavá, zasypejte ji cukrem a po chvilce i zalijte balzamikovým octem. Ještě míchejte, až se celá cibule krásně dochutí. Kdo chce, může přidat i trochu chilli.
Podávejte s rozplácnutými brambory, k tomu hromadu zelených lístků rukoly nebo polníčku a játra, zasypaná cibulí. K tomuto jídlu je výborné podávat jablkový kompot.