HOVĚZÍ JÁTRA NA CIBULCE S JABLEČNÝM KOMPOTEM

Kategorie:

Druh jídla: Hovězí a telecí maso
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob vaření: opékání

Suroviny

  • Chilli mleté Avokádo
  • 1 balení koření Vepřová pečeně Avokádo
  • sul
  • olej na smažení
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • kvalitní olivový olej
  • 800 gramů hovězích jater
  • 5 velkých cibulí
  • 2 lžíce balzamikového octa

Způsob přípravy

Játra nakrájejte na tenčí plátky a zbavte všech blanek. Opečte na horké pánvi, na troše oleje. Nebo na grilovací pánvi. Nekořeňte před opékáním, směs obsahuje sůl a játra by byla tuhá. Játra z pánvičky dejte do pekáče. Tam je zasypejte směsí koření a zalijte asi dvěma lžícemi kvalitního olivového oleje. Přiklopte víkem a dejte odpočívat do trouby vyhřáté na 100 °C.

Do pánve přidejte trochu oleje a dejte do ní opékat půlkolečka cibule. Až bude zlatavá, zasypejte ji cukrem a po chvilce i zalijte balzamikovým octem. Ještě míchejte, až se celá cibule krásně dochutí. Kdo chce, může přidat i trochu chilli.

 

Podávejte s rozplácnutými brambory, k tomu hromadu zelených lístků rukoly nebo polníčku a játra, zasypaná cibulí. K tomuto jídlu je výborné podávat jablkový kompot.