Kategorie:
-
Druh jídla:
Houbová jídla
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Houbařská sezóna
-
Způsob vaření:
opékání
OPEČENÉ ZELÍ S ŽAMPIONY A SLANINOU
Suroviny
- sůl podle chuti
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 balení Steak se zeleným a růžovým pepřem
- 1/2menší hlávky bílého zelí
- 250 g slaniny
- trocha sádla
- 250 g žampionů
- 2 hrsti nasekané petrželové natě
Způsob přípravy
Ve velké pánvi zahřejte sádlo a dejte na něj opékat na kousky nakrájenou cibuli a slaninu. Opékejte společně dokud nezačne slanina křupat. Přidejte na čtvrtky nakrájené žampiony a nadrobno nakrájené zelí. Opékejte společně. Ochuťte směsí koření, solí a prolisovaným česnekem. Přiklopte poklicí a na mírnou teplotu chvilku duste. Sundejte poklici, ještě chvilku opékejte a nakonec vmíchejte nasekanou petrželku. Ihned podávejte.