OPEČENÉ ZELÍ S ŽAMPIONY A SLANINOU

Kategorie:

Druh jídla: Houbová jídla
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Houbařská sezóna
Způsob vaření: opékání

Suroviny

  • sůl podle chuti
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 balení Steak se zeleným a růžovým pepřem
  • 1/2menší hlávky bílého zelí
  • 250 g slaniny
  • trocha sádla
  • 250 g žampionů
  • 2 hrsti nasekané petrželové natě

Způsob přípravy

 

Ve velké pánvi zahřejte sádlo a dejte na něj opékat na kousky nakrájenou cibuli a slaninu. Opékejte společně dokud nezačne slanina křupat. Přidejte na čtvrtky nakrájené žampiony a nadrobno nakrájené zelí. Opékejte společně. Ochuťte směsí koření, solí a prolisovaným česnekem. Přiklopte poklicí a na mírnou teplotu chvilku duste. Sundejte poklici, ještě chvilku opékejte a nakonec vmíchejte nasekanou petrželku. Ihned podávejte.