OPEČENÉ ZELÍ S ŽAMPIONY A SLANINOU
Suroviny
-
sůl podle chuti
-
2 cibule
-
3 stroužky česneku
-
1 balení Steak se zeleným a růžovým pepřem
-
1/2menší hlávky bílého zelí
-
250 g slaniny
-
trocha sádla
-
250 g žampionů
-
2 hrsti nasekané petrželové natě
Způsob přípravy
Ve velké pánvi zahřejte sádlo a dejte na něj opékat na kousky nakrájenou cibuli a slaninu. Opékejte společně dokud nezačne slanina křupat. Přidejte na čtvrtky nakrájené žampiony a nadrobno nakrájené zelí. Opékejte společně. Ochuťte směsí koření, solí a prolisovaným česnekem. Přiklopte poklicí a na mírnou teplotu chvilku duste. Sundejte poklici, ještě chvilku opékejte a nakonec vmíchejte nasekanou petrželku. Ihned podávejte.