Kategorie:
-
Druh jídla:
Mletá masa
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Pečení
MASOVÉ KULIČKY PEČENÉ SE SMETANOVÝMI BRAMBORAMI A PÓRKEM
Suroviny
- 1 balení Gyros-Kebab Avokádo
- 2 vejce
- olivový olej
- 2 pórky
- 1 lžička Alpská sůl s jódem
- 300 ml smetany ke šlehání
- 700 gramů g mletého vepřového masa
- 1/2 lžičky soli
- strouhanka na zahuštění
- 4 středně velké brambory
- 2 středně velké mrkve
Způsob přípravy
Smícháním všech surovin si připravte masové koule. Strouhanky přidejte kolik je potřeba, aby byla masová směs tak akorát hustá, aby se z ní daly tvarovat koule. Ve velkém pánvi nebo hrnci zahřejte olej a dejte na něj opékat na kolečka nakrájený pórek. Až pórek změkne, přidejte nahrubo nastrouhanou mrkev a oloupané brambory, nakrájené na tenké plátky. Osolte, zalijte smetanou, promíchejte. Nahoru naskládejte masové koule a dejte péct do trouby vyhřáté na 190 °C. Nepřikrývejte. Pečte přibližně 35 až 40 minut. Ihned podávejte.