MASOVÉ KULIČKY PEČENÉ SE SMETANOVÝMI BRAMBORAMI A PÓRKEM

Kategorie:

Druh jídla: Mletá masa
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob vaření: Pečení

Suroviny

  • 1 balení Gyros-Kebab Avokádo
  • 2 vejce
  • olivový olej
  • 2 pórky
  • 1 lžička Alpská sůl s jódem
  • 300 ml smetany ke šlehání
  • 700 gramů g mletého vepřového masa
  • 1/2 lžičky soli
  • strouhanka na zahuštění
  • 4 středně velké brambory
  • 2 středně velké mrkve

Způsob přípravy

 

Smícháním všech surovin si připravte masové koule. Strouhanky přidejte kolik je potřeba, aby byla masová směs tak akorát hustá, aby se z ní daly tvarovat koule. Ve velkém pánvi nebo hrnci zahřejte olej a dejte na něj opékat na kolečka nakrájený pórek. Až pórek změkne, přidejte nahrubo nastrouhanou mrkev a oloupané brambory, nakrájené na tenké plátky. Osolte, zalijte smetanou, promíchejte. Nahoru naskládejte masové koule a dejte péct do trouby vyhřáté na 190 °C. Nepřikrývejte. Pečte přibližně 35 až 40 minut. Ihned podávejte.