MASOVÉ KULIČKY PEČENÉ SE SMETANOVÝMI BRAMBORAMI A PÓRKEM
Suroviny
-
1 balení Gyros-Kebab Avokádo
-
2 vejce
-
olivový olej
-
2 pórky
-
1 lžička Alpská sůl s jódem
-
300 ml smetany ke šlehání
-
700 gramů g mletého vepřového masa
-
1/2 lžičky soli
-
strouhanka na zahuštění
-
4 středně velké brambory
-
2 středně velké mrkve
Způsob přípravy
Smícháním všech surovin si připravte masové koule. Strouhanky přidejte kolik je potřeba, aby byla masová směs tak akorát hustá, aby se z ní daly tvarovat koule. Ve velkém pánvi nebo hrnci zahřejte olej a dejte na něj opékat na kolečka nakrájený pórek. Až pórek změkne, přidejte nahrubo nastrouhanou mrkev a oloupané brambory, nakrájené na tenké plátky. Osolte, zalijte smetanou, promíchejte. Nahoru naskládejte masové koule a dejte péct do trouby vyhřáté na 190 °C. Nepřikrývejte. Pečte přibližně 35 až 40 minut. Ihned podávejte.