Výrobek použitý v receptu
Kategorie:
-
Druh jídla:
Ryby a mořské plody
-
Příležitost:
Vánoce
-
Sezóna:
Vánoce
-
Způsob vaření:
Smažení
KAPŘÍ HRANOLKY NA KMÍNU A ČESNEKU
Suroviny
- 1 lžička Česnek sušený Avokádo
- 2 lžičky Kmín mletý Avokádo
- Pepř černý mletý Avokádo
- Mořská sůl Mlýnek Avokádo
- 800 g kapřích filet
- 1 l mléka
na trojobal
- vejce
- strouhanka
- hladká mouka
Způsob přípravy
Kapří filety dejte do uzavíratelné krabičky a zalijte mlékem. Zavřete víkem a nechejte přes noc v lednici. Mléko z kapra vytáhne bahnitou chuť, kterou v něm spousta lidí cítí. Kapří filety vyndejte z mléka a osušte. Nakrájejte na hranolky o tloušťce asi šest až deset centimetrů. Ty ze všech stran osolte, opepřete a ochuťte sušeným česnekem a mletým kmínem. Obalujte. Nejprve v mouce, poté v rozšlehaném vajíčku a nakonec ve strouhance. Smažte ve vyšší vrstvě oleje, pěkně dozlatova. Kapří hranolky jsou bez kostí, takže je můžou v klidu jíst i děti. Navíc moc hezky vypadají a jsou rychle prosmažené.