KAPŘÍ HRANOLKY NA KMÍNU A ČESNEKU

Kategorie:

Druh jídla: Ryby a mořské plody
Příležitost: Vánoce
Sezóna: Vánoce
Způsob vaření: Smažení

Suroviny

  • 1 lžička Česnek sušený Avokádo
  • 2 lžičky Kmín mletý Avokádo
  • Pepř černý mletý Avokádo
  • Mořská sůl Mlýnek Avokádo
  • 800 g kapřích filet
  • 1 l mléka

na trojobal

  • vejce
  • strouhanka
  • hladká mouka

Způsob přípravy

 

Kapří filety dejte do uzavíratelné krabičky a zalijte mlékem. Zavřete víkem a nechejte přes noc v lednici. Mléko z kapra vytáhne bahnitou chuť, kterou v něm spousta lidí cítí. Kapří filety vyndejte z mléka a osušte. Nakrájejte na hranolky o tloušťce asi šest až deset centimetrů. Ty ze všech stran osolte, opepřete a ochuťte sušeným česnekem a mletým kmínem. Obalujte. Nejprve v mouce, poté v rozšlehaném vajíčku a nakonec ve strouhance. Smažte ve vyšší vrstvě oleje, pěkně dozlatova. Kapří hranolky jsou bez kostí, takže je můžou v klidu jíst i děti. Navíc moc hezky vypadají a jsou rychle prosmažené.