Kategorie:
-
Druh jídla:
Sladká jídla
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Vaření
OVESNÁ KAŠE S KARAMELOVÝMI JABLKY
Suroviny
- 2 kusy Skořice celá Avokádo
- 80 gramů vlašských ořechů
- 3 lžíce třtinového cukru
- 750 ml mléka
- 2 velká jablka
- 150 gramů ovesných vloček
- javorový sirup nebo med na dochucení
Způsob přípravy
Jablka nakrájejte na plátky, i se slupkou. Dejte do pánvičky, přidejte jednu celou skořici a na střední teplotu začněte opékat. Po pěti minutách přidejte třtinový cukr. Opatrně míchejte. Cukr zkaramelizuje. Ovesné vločky opečte nasucho a přidejte k nim druhý kousek skořice. Zalijte mlékem. Promíchejte a vařte na mírnou teplotu, asi deset minut.Na talíři ochuťte medem, javorovým sirupem a ozdobte jablky v karamelu a ořechy.