OVESNÁ KAŠE S KARAMELOVÝMI JABLKY

Suroviny

  • 2 kusy Skořice celá Avokádo
  • 80 gramů vlašských ořechů
  • 3 lžíce třtinového cukru
  • 750 ml mléka
  • 2 velká jablka
  • 150 gramů ovesných vloček
  • javorový sirup nebo med na dochucení

Způsob přípravy

 

Jablka nakrájejte na plátky, i se slupkou. Dejte do pánvičky, přidejte jednu celou skořici  a na střední teplotu začněte opékat. Po pěti minutách přidejte třtinový cukr. Opatrně míchejte. Cukr zkaramelizuje. Ovesné vločky opečte nasucho a přidejte k nim druhý kousek skořice. Zalijte mlékem. Promíchejte a vařte na mírnou teplotu, asi deset minut.Na talíři ochuťte medem, javorovým sirupem a ozdobte jablky v karamelu a ořechy.