OVESNÁ KAŠE S KARAMELOVÝMI JABLKY
Suroviny
-
2 kusy Skořice celá Avokádo
-
80 gramů vlašských ořechů
-
3 lžíce třtinového cukru
-
750 ml mléka
-
2 velká jablka
-
150 gramů ovesných vloček
-
javorový sirup nebo med na dochucení
Způsob přípravy
Jablka nakrájejte na plátky, i se slupkou. Dejte do pánvičky, přidejte jednu celou skořici a na střední teplotu začněte opékat. Po pěti minutách přidejte třtinový cukr. Opatrně míchejte. Cukr zkaramelizuje. Ovesné vločky opečte nasucho a přidejte k nim druhý kousek skořice. Zalijte mlékem. Promíchejte a vařte na mírnou teplotu, asi deset minut.Na talíři ochuťte medem, javorovým sirupem a ozdobte jablky v karamelu a ořechy.