Kategorie:
-
Druh jídla:
Polévky
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Vaření
DRŠŤKOVÁ POLÉVKA
Suroviny
- 1 lžíce Česnek sušený Avokádo
- 1 lžíce Majoránka Avokádo
- 1 balení Guláš Avokádo
- sul
- sádlo
- 2 velké cibule
- 500 gramů předvařených hovězích drštěk
- trocha hladké mouky
Způsob přípravy
V hrnci rozpusťte sádlo, na kterém opečete cibuli nakrájenou na malé kostičky. Až pěkně zesklovatí, přidejte dršťky a dále pokračujte v osmahnutí, co nejvíce dozlatova. Poté zasypejte směsí koření a sušeným česnekem. Promíchejte a chvilku opékejte. Poté zasypejte trochou hladké mouky, promíchejte a ihned zalijte vodou.
Vařte tak dlouho, dokud dršťky nezměknout. Což je časově různé, závisí na velikosti drštěk a stupni předvaření. Trvá to přibližně půl hodiny až hodinu. Nakonec můžete ještě podle chuti doladit sůl a dochutit majoránkou, kterou rozmělníte v ruce nad hrncem.
Podávejte horké, s dobrým, čerstvým pečivem.