DRŠŤKOVÁ POLÉVKA

Kategorie:

Druh jídla: Polévky
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob vaření: Vaření

Suroviny

  • 1 lžíce Česnek sušený Avokádo
  • 1 lžíce Majoránka Avokádo
  • 1 balení Guláš Avokádo
  • sul
  • sádlo
  • 2 velké cibule
  • 500 gramů předvařených hovězích drštěk
  • trocha hladké mouky

Způsob přípravy

V hrnci rozpusťte sádlo, na kterém opečete cibuli nakrájenou na malé kostičky. Až pěkně zesklovatí, přidejte dršťky a dále pokračujte v osmahnutí, co nejvíce dozlatova. Poté zasypejte směsí koření a sušeným česnekem. Promíchejte a chvilku opékejte. Poté zasypejte trochou hladké mouky, promíchejte a ihned zalijte vodou. 

Vařte tak dlouho, dokud dršťky nezměknout. Což je časově různé, závisí na velikosti drštěk a stupni předvaření. Trvá to přibližně půl hodiny až hodinu. Nakonec můžete ještě podle chuti doladit sůl a dochutit majoránkou, kterou rozmělníte v ruce nad hrncem.

 

Podávejte horké, s dobrým, čerstvým pečivem.