Kategorie:
-
Druh jídla:
Vepřové maso
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Pečení
VEPŘOVÁ PEČENĚ S KVĚTÁKOVOU RÝŽÍ
Suroviny
- 1 balení Gurmán Avokádo
- sůl podle chuti
- 700 gramů vepřové kýty
- 2 šalotky
- trocha olivového oleje
- 1 velký květák
- 100 gramů lískových ořechů
Způsob přípravy
Maso vcelku okořeňte a ze všech stran opečte na rozehřátém olivovém oleji. Přendejte do pekáče. Na pánvičce po masu opečte na kousky nakrájenou šalotku a lískové oříšky. Dozlatova. Tuto směs přesypejte do pekáče, částečně přes maso. Do pánvičky nalijte 200 ml vody a dejte lehce ohřát na plotnu. Přilijte do pekáče, přikryjte víkem a pečte v troubě vyhřáté na 150 °C. Pečte přibližně hodinu, až hodinu a půl. Průběžně přelévejte výpekem. Ke konci pečení odlopte víko a dopečte kůrku.
Květák rozeberte na růžičky a posekejte v mixéru. Jen krátce, aby z něj nebyla kaše, ale směs podobná rýži. Do velkého hrnce dejte tři lžíce oleje a na něj vsypejte nasekaný květák. Ochuťte směsí koření Gurmán a špetkou soli. Opékejte asi pět minut na vyšší teplotu. Podávejte spolu s masem.