VEPŘOVÁ PEČENĚ S KVĚTÁKOVOU RÝŽÍ

Suroviny

  • 1 balení Gurmán Avokádo
  • sůl podle chuti
  • 700 gramů vepřové kýty
  • 2 šalotky
  • trocha olivového oleje
  • 1 velký květák
  • 100 gramů lískových ořechů

Způsob přípravy

Maso vcelku okořeňte a ze všech stran opečte na rozehřátém olivovém oleji. Přendejte do pekáče. Na pánvičce po masu opečte na kousky nakrájenou šalotku a lískové oříšky. Dozlatova. Tuto směs přesypejte do pekáče, částečně přes maso. Do pánvičky nalijte 200 ml vody a dejte lehce ohřát na plotnu. Přilijte do pekáče, přikryjte víkem a pečte v troubě vyhřáté na 150 °C. Pečte přibližně hodinu, až hodinu a půl. Průběžně přelévejte výpekem. Ke konci pečení odlopte víko a dopečte kůrku. 

Květák rozeberte na růžičky a posekejte v mixéru. Jen krátce, aby z něj nebyla kaše, ale směs podobná rýži. Do velkého hrnce dejte tři lžíce oleje a na něj vsypejte nasekaný květák. Ochuťte směsí koření Gurmán a špetkou soli. Opékejte asi pět minut na vyšší teplotu. Podávejte spolu s masem.