VEPŘOVÁ PEČENĚ S KVĚTÁKOVOU RÝŽÍ
Suroviny
-
1 balení Gurmán Avokádo
-
sůl podle chuti
-
700 gramů vepřové kýty
-
2 šalotky
-
trocha olivového oleje
-
1 velký květák
-
100 gramů lískových ořechů
Způsob přípravy
Maso vcelku okořeňte a ze všech stran opečte na rozehřátém olivovém oleji. Přendejte do pekáče. Na pánvičce po masu opečte na kousky nakrájenou šalotku a lískové oříšky. Dozlatova. Tuto směs přesypejte do pekáče, částečně přes maso. Do pánvičky nalijte 200 ml vody a dejte lehce ohřát na plotnu. Přilijte do pekáče, přikryjte víkem a pečte v troubě vyhřáté na 150 °C. Pečte přibližně hodinu, až hodinu a půl. Průběžně přelévejte výpekem. Ke konci pečení odlopte víko a dopečte kůrku.
Květák rozeberte na růžičky a posekejte v mixéru. Jen krátce, aby z něj nebyla kaše, ale směs podobná rýži. Do velkého hrnce dejte tři lžíce oleje a na něj vsypejte nasekaný květák. Ochuťte směsí koření Gurmán a špetkou soli. Opékejte asi pět minut na vyšší teplotu. Podávejte spolu s masem.