Kategorie:
-
Druh jídla:
Saláty a zálivky
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Podzim
-
Způsob vaření:
Bez vaření
PODZIMNÍ ZELNÝ SALÁT
Suroviny
- Pepř černý mletý Avokádo
- 2 jarní cibulky
- 2 mrkve
- 1 lžíce cukru krupice
- 1 lžíce bílého vinného octa
- 1 bulvový celer
- Himálajská sůl Avokádo
- 1/2 menší hlávky červeného zelí
- 1 jablko
- majonéza a bílý jogurt (1:1)
Způsob přípravy
Celer oloupejte a nakrájejte na špalíčky. Vařte v osolené vodě pět minut. Zelí nakrájejte najemno, mrkev a jablka nastrouhejte nahrubo. Jarní cibulku nakrájejte na kolečka. Všechno společně, včetně vařeného celeru, dejte do mísy. Zalijte octem, který jste rozšlehali metličkou s cukrem. Promíchejte. Ochuťte solí a pepřem. Přidejte majonézu s jogurem a promíchejte. Salát chutná nejlépe, když ho přes noc necháte uležet v lednici.
Podávejte vychlazený s kouskem pečiva.