PODZIMNÍ KROUPOVÁ POLÉVKA S UZENÝM MASEM

Suroviny

na dokončení

  • Majoránka Avokádo
  • 1 cibule
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 mrkev
  • 1 lžíce sádla
  • 1 petržel
  • maso z vývaru
  • pár hub (můžou být žampióny)
  • sůl na dochucení
  • zelené bylinky na ozdobu
  • uvařené kroupy

Způsob přípravy

Žebra a očištěnou zeleninu dejte do velké hrnce. Přidejte koření a sůl a zalijte vodou. Vařte přibližně 2 hodiny. Žebra vyndejte, maso oberte a nechejte stranou. Polévku sceďte. V menším hrnci si rozpusťte sádlo a dejte na něj opékat nadrobno pokrájenou cibuli. Až začne zlátnou, přidejte kolečka mrkve a petržele, plátky hub a ještě chvilku opékejte. Zasypejte hladkou moukou, promíchejte a zalijte uzeným vývarem. Přibližně 1 litrem. Vařte 20 minut a poté dochuťte majoránkou, vmíchejte vařené kroupy. Ještě pár minut provařte a  podávejte, posypané zelenou petrželkou nebo jinými bylinkami.