Kategorie:
-
Druh jídla:
Polévky
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Podzim
-
Způsob vaření:
Vaření
PODZIMNÍ KROUPOVÁ POLÉVKA S UZENÝM MASEM
Suroviny
- Bobkový list Avokádo
- Nové koření celé Avokádo
- sůl a pepř
- 1 kg uzených žeber
- 1 mrkev, cibule, petržel a kousek celeru na vývar
na dokončení
- Majoránka Avokádo
- 1 cibule
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 mrkev
- 1 lžíce sádla
- 1 petržel
- maso z vývaru
- pár hub (můžou být žampióny)
- sůl na dochucení
- zelené bylinky na ozdobu
- uvařené kroupy
Způsob přípravy
Žebra a očištěnou zeleninu dejte do velké hrnce. Přidejte koření a sůl a zalijte vodou. Vařte přibližně 2 hodiny. Žebra vyndejte, maso oberte a nechejte stranou. Polévku sceďte. V menším hrnci si rozpusťte sádlo a dejte na něj opékat nadrobno pokrájenou cibuli. Až začne zlátnou, přidejte kolečka mrkve a petržele, plátky hub a ještě chvilku opékejte. Zasypejte hladkou moukou, promíchejte a zalijte uzeným vývarem. Přibližně 1 litrem. Vařte 20 minut a poté dochuťte majoránkou, vmíchejte vařené kroupy. Ještě pár minut provařte a podávejte, posypané zelenou petrželkou nebo jinými bylinkami.