PODZIMNÍ KROUPOVÁ POLÉVKA S UZENÝM MASEM
Suroviny
-
Bobkový list Avokádo
-
Nové koření celé Avokádo
-
sůl a pepř
-
1 kg uzených žeber
-
1 mrkev, cibule, petržel a kousek celeru na vývar
na dokončení
-
Majoránka Avokádo
-
1 cibule
-
2 lžíce hladké mouky
-
1 mrkev
-
1 lžíce sádla
-
1 petržel
-
maso z vývaru
-
pár hub (můžou být žampióny)
-
sůl na dochucení
-
zelené bylinky na ozdobu
-
uvařené kroupy
Způsob přípravy
Žebra a očištěnou zeleninu dejte do velké hrnce. Přidejte koření a sůl a zalijte vodou. Vařte přibližně 2 hodiny. Žebra vyndejte, maso oberte a nechejte stranou. Polévku sceďte. V menším hrnci si rozpusťte sádlo a dejte na něj opékat nadrobno pokrájenou cibuli. Až začne zlátnou, přidejte kolečka mrkve a petržele, plátky hub a ještě chvilku opékejte. Zasypejte hladkou moukou, promíchejte a zalijte uzeným vývarem. Přibližně 1 litrem. Vařte 20 minut a poté dochuťte majoránkou, vmíchejte vařené kroupy. Ještě pár minut provařte a podávejte, posypané zelenou petrželkou nebo jinými bylinkami.