Kategorie:
-
Druh jídla:
Vepřové maso
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Vaření
GULÁŠ Z VEPŘOVÉ PLECE
Suroviny
- 1 balení Guláš maďarský Avokádo
- 4 stroužky česneku
- 4 lžíce rajského protlaku
- sůl a pepř
- sádlo
- 1 kg vepřové plece
- 500 g cibule
Způsob přípravy
Cibuli nakrájejte nahrubo. Maso na kostky o velikosti asi 5 x 5 cm.
Ve velkém hrnci rozehřejte sádlo a dejte na něj opékat cibuli. Plotnu mějte zapnutou na střední teplotu, cibule musí krásně zezlátnout, ne se spálit. Až je krásně zlatavá, přidejte maso a opékejte dál, dokud nezmění barvu. Poté ho zasypejte kořením. Promíchejte. Zalijte vodou a přidejte protlak, 2 lžičky soli, prolisovaný česnek a trochu černého pepře.
Vařte pod poklicí, dokud není maso měkké. Kdo chce, může guláš zahustit. Do menší hrnce si odlijte 3 naběračky tekutiny z guláše a nechejte vychladnout. Potom přidejte 3 až 4 lžíce hladké mouky a pořádně rozšlehejte metličkou. Po trochách a za stálého míchání vlijte do guláše a 20 minut provařte.
Podávejte s knedlíkem, chlebem nebo špeclemi. Jak máte rádi.