GULÁŠ Z VEPŘOVÉ PLECE

Kategorie:

Druh jídla: Vepřové maso
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob vaření: Vaření

Suroviny

  • 1 balení Guláš maďarský Avokádo
  • 4 stroužky česneku
  • 4 lžíce rajského protlaku
  • sůl a pepř
  • sádlo
  • 1 kg vepřové plece
  • 500 g cibule

Způsob přípravy

Cibuli nakrájejte nahrubo. Maso na kostky o velikosti asi 5 x 5 cm. 

Ve velkém hrnci rozehřejte sádlo a dejte na něj opékat cibuli. Plotnu mějte zapnutou na střední teplotu, cibule musí krásně zezlátnout, ne se spálit. Až je krásně zlatavá, přidejte maso a opékejte dál, dokud nezmění barvu. Poté ho zasypejte kořením. Promíchejte. Zalijte vodou a přidejte protlak, 2 lžičky soli, prolisovaný česnek a trochu černého pepře. 

Vařte pod poklicí, dokud není maso měkké. Kdo chce, může guláš zahustit. Do menší hrnce si odlijte 3 naběračky tekutiny z guláše a nechejte vychladnout. Potom přidejte 3 až 4 lžíce hladké mouky a pořádně rozšlehejte metličkou. Po trochách a za stálého míchání vlijte do guláše a 20 minut provařte.

 

Podávejte s knedlíkem, chlebem nebo špeclemi. Jak máte rádi.