Kategorie:
-
Druh jídla:
Polévky
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Houbařská sezóna
-
Způsob vaření:
Vaření
HOUBOVÁ POLÉVKA S KOPREM
Suroviny
- Kmín drcený Avokádo
- 3 stroužky česneku
- 300 gramů brambor
- 3 lžíce hladké mouky
- sůl a pepř
- 300 ml smetany
- kousek sádla
- 400 gramů lesních hub
- 1 velká cibile
- dvě hrsti čerstvého kopru
- voda nebo zeleninový vývar
Způsob přípravy
V hrnci zahřejte sádlo a dejte na něj opékat najemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidejte nakrájené houby a opékejte chvilku společně. Poté přidejte brambory, oloupané a nakrájené na kousky. Promíchejte, ochuťte solí, pepřem a kmínem. Posypejte hladkou moukou a promíchejte. Zalijte vodou nebo vývarem a vařte, dokud nejsou brambory měkké. Poté přimíchejte smetanu a ještě 5 minut vařte. Přimíchejte nasekaný čerstvý kopr a podávejte.