Kategorie:
-
Druh jídla:
Saláty a zálivky
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Bez vaření
PANZANELLA
Suroviny
- Salátová zálivka Italská Avokádo
- 800 gramů cherry rajčat
- 2 lžíce nasekané petrželky
- 2 stroužky česneku
- olivový olej
- 2 lžíce nasekané bazalky
- 6 plátků chleba
Způsob přípravy
Rajčata nakrájejte na poloviny nebo na čtvrtky. Přidejte nasekané bylinky.
Chléb nakrájejte na plátky a opečte na pánvičce nebo v toastovači dokřupava. Opečený chléb hned potřete prolisovaným česnekem s trochou oleje a nakrájejte na kostičky.
Připravte si zálivku, podle návodu na obalu. Touto zálivkou přelijte rajčata.
Nakonec přidejte kostičky chleba, promíchejte a ihned podávejte. Lepší je, když chleba zůstane lehce křupavý a jen lehce obalený zálivkou a rajčatovou šťávou.