PANZANELLA

Kategorie:

Druh jídla: Saláty a zálivky
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob vaření: Bez vaření

Suroviny

  • Salátová zálivka Italská Avokádo
  • 800 gramů cherry rajčat
  • 2 lžíce nasekané petrželky
  • 2 stroužky česneku
  • olivový olej
  • 2 lžíce nasekané bazalky
  • 6 plátků chleba

Způsob přípravy

Rajčata nakrájejte na poloviny nebo na čtvrtky. Přidejte nasekané bylinky.

Chléb nakrájejte na plátky a opečte na pánvičce nebo v toastovači dokřupava.  Opečený chléb hned potřete prolisovaným česnekem s trochou oleje a nakrájejte na kostičky.

Připravte si zálivku, podle návodu na obalu. Touto zálivkou přelijte rajčata.

 

Nakonec přidejte kostičky chleba, promíchejte a ihned podávejte. Lepší je, když chleba zůstane  lehce křupavý a jen lehce obalený zálivkou a rajčatovou šťávou.