Marinovaná prsa z perličky v zázvoru s rýžovými nudlemi a medovo-sójovou omáčkou

Suroviny pro 4 osoby:

  • Pepř černý mletý Avokádo
  • Česneková sůl Avokádo
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 4 lžíce sojové omáčky
  • 4 prsa z perličky
  • 200 g vařených rýžových nudlí
  • 1 červená paprička chilli
  • 2 lžíce pražených sezamových semínek
  • 8 snítek pažitky na ozdobu
  • 2 hlávky čínského zelí pak-choi

Marináda:

Způsob přípravy

Omytá, očištěná a osušená prsa z perličky naložíme do marinády smíchané ze všech ingrediencí a necháme 4-6 hodin odležet.

Do pánve nalijeme olivový olej, přidáme nakrájenou papričku chilli a omyté a očištěné zelí pak-choi. Vše smažíme asi 3 minuty, poté smícháme s rýžovými nudlemi a dochutíme solí a pepřem.

Naložené maso grilujeme nebo smažíme na pánvi, nakrájíme na tenké plátky a podáváme s dříve připravenými nudlemi a se zelím Pak-Choi. Vše pokapeme sladkou sójovou omáčkou a posypeme sezamovými semínky.