Výrobek použitý v receptu
Kategorie:
-
Druh jídla:
Drůbež
-
Příležitost:
Slavnostní menu
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Smažení
Marinovaná prsa z perličky v zázvoru s rýžovými nudlemi a medovo-sójovou omáčkou
Suroviny pro 4 osoby:
- Pepř černý mletý Avokádo
- Česneková sůl Avokádo
- 2 lžíce olivového oleje
- 4 lžíce sojové omáčky
- 4 prsa z perličky
- 200 g vařených rýžových nudlí
- 1 červená paprička chilli
- 2 lžíce pražených sezamových semínek
- 8 snítek pažitky na ozdobu
- 2 hlávky čínského zelí pak-choi
Marináda:
- 1 lžička koření Zázvor mletý Avokádo
- 2 lžíce směsi Kuře pečené Avokádo
- 3 lžíce olivového oleje
- 0.5 lžičky pasty sambal oelek
Způsob přípravy
Omytá, očištěná a osušená prsa z perličky naložíme do marinády smíchané ze všech ingrediencí a necháme 4-6 hodin odležet.
Do pánve nalijeme olivový olej, přidáme nakrájenou papričku chilli a omyté a očištěné zelí pak-choi. Vše smažíme asi 3 minuty, poté smícháme s rýžovými nudlemi a dochutíme solí a pepřem.
Naložené maso grilujeme nebo smažíme na pánvi, nakrájíme na tenké plátky a podáváme s dříve připravenými nudlemi a se zelím Pak-Choi. Vše pokapeme sladkou sójovou omáčkou a posypeme sezamovými semínky.