Marinovaná prsa z perličky v zázvoru s rýžovými nudlemi a medovo-sójovou omáčkou
Suroviny pro 4 osoby:
-
Pepř černý mletý Avokádo
-
Česneková sůl Avokádo
-
2 lžíce olivového oleje
-
4 lžíce sojové omáčky
-
4 prsa z perličky
-
200 g vařených rýžových nudlí
-
1 červená paprička chilli
-
2 lžíce pražených sezamových semínek
-
8 snítek pažitky na ozdobu
-
2 hlávky čínského zelí pak-choi
Marináda:
-
1 lžička koření Zázvor mletý Avokádo
-
2 lžíce směsi Kuře pečené Avokádo
-
3 lžíce olivového oleje
-
0.5 lžičky pasty sambal oelek
Způsob přípravy
Omytá, očištěná a osušená prsa z perličky naložíme do marinády smíchané ze všech ingrediencí a necháme 4-6 hodin odležet.
Do pánve nalijeme olivový olej, přidáme nakrájenou papričku chilli a omyté a očištěné zelí pak-choi. Vše smažíme asi 3 minuty, poté smícháme s rýžovými nudlemi a dochutíme solí a pepřem.
Naložené maso grilujeme nebo smažíme na pánvi, nakrájíme na tenké plátky a podáváme s dříve připravenými nudlemi a se zelím Pak-Choi. Vše pokapeme sladkou sójovou omáčkou a posypeme sezamovými semínky.