Kategorie:
-
Druh jídla:
Vepřové maso
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Grilovačka
-
Způsob vaření:
Grilování
GRILOVANÁ KRKOVICE SE SALÁTEM Z KUSKUSU A GRILOVANÉHO KVĚTÁKU
Suroviny
- 1 balení Grilovací s česnekem Avokádo
- 4 plátky vepřové krkovice
- 100 ml slunečnicového oleje
na salát:
- 200 gramů cherry rajčat
- 160 ml zeleninového vývaru
- 1/2 květáku
- 100 gramů kuskusu
- 80 ml olivového oleje
- hrst nasekaného libečku
Způsob přípravy
Krkovici naložte do směsi oleje a koření. Trochu marinády si nechejte na květák. Nechejte marinovat, ideálně přes noc. Květák rozeberte na menší růžičky a také naložte do směsi oleje a koření, stejného, jaké jste použili na krkovici. Nechejte marinovat přibližně hodinu, až dvě. Poté ugrilujte.
Připravte kuskus. Nasypejte ho do hluboké misky nebo hrnce. Zalijte olivovým olejem a promíchejte vidličkou. Zalijte vroucím vývarem a přiklopte poklicí. Nechejte odpočívat dokud nebude kuskus měkký. Promíchejte s květákem, cherry rajčata na polovinu nakrájenými a nasekaným libečkem. Podle chuti ještě ochuťte solí, pepřem a přidejte trochu olivového oleje. Podávejte s grilovanou krkovicí.