Kategorie:
- 
                    Druh jídla:
                    
                    	
Vepřové maso
 - 
                    Příležitost:
					
						
Pro každý den
 - 
                    Sezóna:
					
						
Grilovačka
 - 
                    Způsob vaření:
                    
                    	
Grilování
 
GRILOVANÁ KRKOVICE SE SALÁTEM Z KUSKUSU A GRILOVANÉHO KVĚTÁKU
Suroviny
- 1 balení Grilovací s česnekem Avokádo
 - 4 plátky vepřové krkovice
 - 100 ml slunečnicového oleje
 
na salát:
- 200 gramů cherry rajčat
 - 160 ml zeleninového vývaru
 - 1/2 květáku
 - 100 gramů kuskusu
 - 80 ml olivového oleje
 - hrst nasekaného libečku
 
Způsob přípravy
Krkovici naložte do směsi oleje a koření. Trochu marinády si nechejte na květák. Nechejte marinovat, ideálně přes noc. Květák rozeberte na menší růžičky a také naložte do směsi oleje a koření, stejného, jaké jste použili na krkovici. Nechejte marinovat přibližně hodinu, až dvě. Poté ugrilujte.
Připravte kuskus. Nasypejte ho do hluboké misky nebo hrnce. Zalijte olivovým olejem a promíchejte vidličkou. Zalijte vroucím vývarem a přiklopte poklicí. Nechejte odpočívat dokud nebude kuskus měkký. Promíchejte s květákem, cherry rajčata na polovinu nakrájenými a nasekaným libečkem. Podle chuti ještě ochuťte solí, pepřem a přidejte trochu olivového oleje. Podávejte s grilovanou krkovicí.

            