Kategorie:
-
Druh jídla:
Drůbež
-
Příležitost:
Slavnostní menu
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Vaření
Marinovaná prsa z perličky se smaženými jahodami
Suroviny pro 4 osoby:
- Pepř černý mletý Avokádo
- Tymián Avokádo
- špetka koření Provensálské bylinky Avokádo
- 50 ml bílého vína
- 1 svazek zeleného chřestu
- 16 čerstvých jahod
- 1 lžíce másla
- 600 g prsa z perličky
- mouka na posypaní
- 2 jarní cibulky nakrájené na kostičky
- 100 čerstvých malin
Marináda:
- Pepř černý mletý Avokádo
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl podle chuti
- 20 ml medoviny
- 1 lžíce pasty sambal oelek
- 2 snítky čerstvého rozmarýnu
Způsob přípravy
Prsa perličky omyjeme, osušíme papírovým ubrouskem a poté naložíme do olivového oleje, medoviny, pasty sambal oelek, čerstvého rozmarýnu, soli a čerstvě rozdrceného pepře. Maso necháme 4-6 hodin odležet v lednici.
Na bylinkovým másle, připraveném smícháním másla a směsi koření Provensálská, osmahneme jarní cibulky, přidáme jahody, maliny a bílé víno. Vše krátce podusíme a před koncem vaření přidáme chřest nakrájený na velké kusy. Omáčku dochutíme tymiánem a pepřem.
Perličku posypeme moukou, osmažíme a následně pečeme 5 minut při 160°C. Maso nakrájíme na plátky a zalijeme omáčkou.