Marinovaná prsa z perličky se smaženými jahodami
			
		 
		
		
			
				
					
                        						
                            Suroviny pro 4 osoby:
							
                                                                    - 
                                          Pepř černý mletý Avokádo                                    
- 
                                          Tymián Avokádo                                    
- 
                                         špetka koření Provensálské bylinky Avokádo                                    
- 
                                        50 ml bílého vína                                    
- 
                                        1 svazek zeleného chřestu                                    
- 
                                        16  čerstvých jahod                                    
- 
                                        1 lžíce másla                                    
- 
                                        600 g prsa z perličky                                    
- 
                                          mouka na posypaní                                    
- 
                                        2  jarní cibulky nakrájené na kostičky                                    
- 
                                        100  čerstvých malin                                    
 
						
                                                            Marináda:
                                
                                                                            - 
                                              Pepř černý mletý Avokádo                                        
- 
                                            2 lžíce olivového oleje                                        
- 
                                              sůl podle chuti                                        
- 
                                            20 ml medoviny                                        
- 
                                            1 lžíce pasty sambal oelek                                        
- 
                                            2 snítky čerstvého rozmarýnu                                        
 
					 
					
				 
			 
			
                Způsob přípravy
				
                    Prsa perličky omyjeme, osušíme papírovým ubrouskem a poté naložíme do olivového oleje, medoviny, pasty sambal oelek, čerstvého rozmarýnu, soli a čerstvě rozdrceného pepře. Maso necháme 4-6 hodin odležet v lednici.
Na bylinkovým másle, připraveném smícháním másla a  směsi koření Provensálská, osmahneme jarní cibulky, přidáme jahody, maliny a bílé víno. Vše krátce podusíme a před koncem vaření přidáme chřest nakrájený na velké kusy. Omáčku dochutíme tymiánem a pepřem.
Perličku posypeme moukou, osmažíme a následně pečeme 5 minut při 160°C. Maso nakrájíme na plátky a zalijeme omáčkou.