Marinovaná prsa z perličky se smaženými jahodami
Suroviny pro 4 osoby:
-
Pepř černý mletý Avokádo
-
Tymián Avokádo
-
špetka koření Provensálské bylinky Avokádo
-
50 ml bílého vína
-
1 svazek zeleného chřestu
-
16 čerstvých jahod
-
1 lžíce másla
-
600 g prsa z perličky
-
mouka na posypaní
-
2 jarní cibulky nakrájené na kostičky
-
100 čerstvých malin
Marináda:
-
Pepř černý mletý Avokádo
-
2 lžíce olivového oleje
-
sůl podle chuti
-
20 ml medoviny
-
1 lžíce pasty sambal oelek
-
2 snítky čerstvého rozmarýnu
Způsob přípravy
Prsa perličky omyjeme, osušíme papírovým ubrouskem a poté naložíme do olivového oleje, medoviny, pasty sambal oelek, čerstvého rozmarýnu, soli a čerstvě rozdrceného pepře. Maso necháme 4-6 hodin odležet v lednici.
Na bylinkovým másle, připraveném smícháním másla a směsi koření Provensálská, osmahneme jarní cibulky, přidáme jahody, maliny a bílé víno. Vše krátce podusíme a před koncem vaření přidáme chřest nakrájený na velké kusy. Omáčku dochutíme tymiánem a pepřem.
Perličku posypeme moukou, osmažíme a následně pečeme 5 minut při 160°C. Maso nakrájíme na plátky a zalijeme omáčkou.