Marinovaná prsa z perličky se smaženými jahodami

Kategorie:

Druh jídla: Drůbež
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Celý rok
Způsob vaření: Vaření

Suroviny pro 4 osoby:

  • Pepř černý mletý Avokádo
  • Tymián Avokádo
  • špetka koření Provensálské bylinky Avokádo
  • 50 ml bílého vína
  • 1 svazek zeleného chřestu
  • 16 čerstvých jahod
  • 1 lžíce másla
  • 600 g prsa z perličky
  • mouka na posypaní
  • 2 jarní cibulky nakrájené na kostičky
  • 100 čerstvých malin

Marináda:

  • Pepř černý mletý Avokádo
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl podle chuti
  • 20 ml medoviny
  • 1 lžíce pasty sambal oelek
  • 2 snítky čerstvého rozmarýnu

Způsob přípravy

Prsa perličky omyjeme, osušíme papírovým ubrouskem a poté naložíme do olivového oleje, medoviny, pasty sambal oelek, čerstvého rozmarýnu, soli a čerstvě rozdrceného pepřeMaso necháme 4-6 hodin odležet v lednici.

Na bylinkovým másle, připraveném smícháním másla a  směsi koření Provensálská, osmahneme jarní cibulky, přidáme jahody, maliny bílé víno. Vše krátce podusíme a před koncem vaření přidáme chřest nakrájený na velké kusy. Omáčku dochutíme tymiánem pepřem.

Perličku posypeme moukou, osmažíme a následně pečeme 5 minut při 160°CMaso nakrájíme na plátky a zalijeme omáčkou.