Kategorie:
-
Druh jídla:
Ryby a mořské plody
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Grilovačka
-
Způsob vaření:
Grilování
LOSOS S MANGO RÝŽÍ
Suroviny
- Petrželová nať Avokádo
- Bylinková sůl Avokádo
- 1 lžíce sojové omáčky
- 1 mango
- 1 červená paprika
- olej
- 2 jarní cibulky
- hrst koriandru
- 4 filety z lososa
- 300 gramů vařené jasmínové rýže
- 1 lžíce rýžového octa
- sezamová semínka
Způsob přípravy
Lososa potřete lehce olejem a okořeňte bylinkovou solí a petrželovou natí. Nechejte pár hodin odležete a poté ugrilujte. Na trošce oleje opečte nakrájenou jarní cibulku. Přidejte rýži a zprudka opékejte. Sundejte z plotny a vmíchejte kostičky manga a červené papriky. Ochuťte octem, sojovou omáčkou, bylinkovou solí a nasekaným čerstvým koriandrem. Promíchejte. Podávejte s lososem a na talíři zasypejte sezamovým semínkem.