LOSOS S MANGO RÝŽÍ

Kategorie:

Druh jídla: Ryby a mořské plody
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Grilovačka
Způsob vaření: Grilování

Suroviny

  • Petrželová nať Avokádo
  • Bylinková sůl Avokádo
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • 1 mango
  • 1 červená paprika
  • olej
  • 2 jarní cibulky
  • hrst koriandru
  • 4 filety z lososa
  • 300 gramů vařené jasmínové rýže
  • 1 lžíce rýžového octa
  • sezamová semínka

Způsob přípravy

 

Lososa potřete lehce olejem a okořeňte bylinkovou solí a petrželovou natí. Nechejte pár hodin odležete a poté ugrilujte. Na trošce oleje opečte nakrájenou jarní cibulku. Přidejte rýži a zprudka opékejte. Sundejte z plotny a vmíchejte kostičky manga a červené papriky. Ochuťte octem, sojovou omáčkou, bylinkovou solí a nasekaným čerstvým koriandrem. Promíchejte. Podávejte s lososem a na talíři zasypejte sezamovým semínkem.