Kategorie:
-
Druh jídla:
Bezmasá a zeleninová jídla
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
opékání
ŘEDKVIČKY NA MÁSLE
Suroviny
- špetka koření Pepř černý mletý Avokádo
- 2 lžičky Petrželová nať Avokádo
- 100 gramů másla
- 1 lžička soli
- 4 svazky ředkviček
Způsob přípravy
Ředkvičky zbavte listů tak, aby zůstal kousek zelené natě. Hezky to vypadá a moc dobře chutná. Ředkvičky důkladně omyjte a překrojte napůl. V hrnci si rozpusťte máslo. Ochuťte ho solí, pepřem a sušenou petrželovou natí. Promíchejte a do másla vsypejte připravené ředkvičky. Na velice mírnou teplotu nechejte 2 minuty prohřívat.
Ihned podávejte, třeba s kouskem čerstvého pečiva nebo jako přílohu ke grilování.