Kategorie:
-
Druh jídla:
Bezmasá a zeleninová jídla
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Velikonoce
-
Způsob vaření:
Bez vaření
PESTO Z MEDVĚDÍHO ČESNEKU
Suroviny
- Pepř černý mletý Avokádo
- Mořská sůl Mlýnek Avokádo
- parmezán
- čerstvé listy medvědího česneku
- slunečnicový, řepkový nebo olivový olej
Způsob přípravy
Listy medvědího česneku nejdříve trochu nasekejte a potom v mixéru rozmixujte najemno. Přidejte trochu oleje, sůl, pepř. Kdo se rozhodne pro pesto s ořechy, přidá je právě teď. Společně mixujte a podle potřeby přidávejte olej. Až je směs rozmixovaná, přidejte podle chuti nastrouhaný sýr. Promíchejte a ochutnávejte. Dolaďte solí, pepřem, olejem. Pesto může být hustější nebo tekutější. To záleží na vaší chuti a vkusu. Pesto dejte do připravených, sklenic, které jste velice dobře umyli. Zavíčkujte a skladujte v lednici.