KRÁLÍK NA SMETANĚ

Suroviny

Způsob přípravy

Porce králíka omyjte a osušte. Osolte ze všech stran, ochuťte Pepřovým kořením.

Slaninu nakrájejte na drobné kostičky. Cibuli také nadrobno. Obojí opečte na rozpuštěném másle, ve větším hrnci. Přidejte na kostičky nakrájenou mrkev. Nakonec opečte i králíka.

Koření můžete zavřít do plátku gázy, bude se pak lépe „lovit“. Přidejte do hrnce a  pár minut společně opékejte. Zalijte vodou tak, aby byly porce králíka ponořeny. Na plotně duste pod pokličkou doměkka. Kdo chce, může na nízkou teplotu péct v troubě.

Měkké porce králíka vyjměte z vývaru. Vyndejte také koření. Vývar se zeleninou a slaninou rozmixujte dohladka.

V hrnci si připravte jíšku - rozpusťte máslo, rozmíchejte v něm hladkou moukou a zalijte rozmixovanou omáčkou. Důkladně promíchejte, aby v omáčce nebyly hrudky. Vařte 15 minut, omáčka zhoustne.

 

Přidejte smetanu, promíchejte a vařte dalších 5 minut. Dochuťte podle vlastního vkusu - dokyselte citronem nebo trochou octa, případně špetkou cukru, solí, špetkou pepře. Jak vám vyhovuje. Výborně doladíte hořčicí.