Výrobek použitý v receptu
Kategorie:
-
Druh jídla:
Zvěřina a králičí maso
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Vaření
KRÁLÍK NA SMETANĚ
Suroviny
- 1 ks Bobkový list Avokádo
- 5 kuliček Jalovec celý Avokádo
- 1 malá cibule
- 1 mrkev
- 100 gramů slaniny
- 1 lžička Hořčice Česká Avokádo
- kousek másla
- 250 ml smetany ke šlehání
- 2 lžičky Pepřové koření
- 1 králík (nebo 4 stehna)
- 40- 50 g hladké mouky
- ocet podle chuti
- cukr podle chuti
Způsob přípravy
Porce králíka omyjte a osušte. Osolte ze všech stran, ochuťte Pepřovým kořením.
Slaninu nakrájejte na drobné kostičky. Cibuli také nadrobno. Obojí opečte na rozpuštěném másle, ve větším hrnci. Přidejte na kostičky nakrájenou mrkev. Nakonec opečte i králíka.
Koření můžete zavřít do plátku gázy, bude se pak lépe „lovit“. Přidejte do hrnce a pár minut společně opékejte. Zalijte vodou tak, aby byly porce králíka ponořeny. Na plotně duste pod pokličkou doměkka. Kdo chce, může na nízkou teplotu péct v troubě.
Měkké porce králíka vyjměte z vývaru. Vyndejte také koření. Vývar se zeleninou a slaninou rozmixujte dohladka.
V hrnci si připravte jíšku - rozpusťte máslo, rozmíchejte v něm hladkou moukou a zalijte rozmixovanou omáčkou. Důkladně promíchejte, aby v omáčce nebyly hrudky. Vařte 15 minut, omáčka zhoustne.
Přidejte smetanu, promíchejte a vařte dalších 5 minut. Dochuťte podle vlastního vkusu - dokyselte citronem nebo trochou octa, případně špetkou cukru, solí, špetkou pepře. Jak vám vyhovuje. Výborně doladíte hořčicí.