Výrobek použitý v receptu
Kategorie:
-
Druh jídla:
Drůbež
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Vaření
Marinovaná kuřecí stehna s kořením garam masala
Suroviny pro 2 osoby:
- Zázvor mletý Avokádo
- sůl podle chuti
- 1 lžička citrónové šťávy
- 2 celá kuřecí stehna
- jarní cibulka
- 100 ml kokosového mléka
- 100 ml šlehačky 36%
- svazku čerstvého koriandru
- 2 kostičky nakrájená oloupaná a vykrojená rajčata
- 1 stroužek česneku
- 100 ml slepičího vývaru
Marináda:
- Chilli mleté Avokádo
- Pepř černý mletý Avokádo
- Skořice mletá Avokádo
- 0.5 lžičky směsi Kari indické Avokádo
- sůl podle chuti
- 4 lžíce oleje
- koření garam masala
Kuskus:
- 1 lžíce másla
- 100 ml kuřecího vývaru
- 80 g kuskus
- 1 lžíce rozinek
- 1 lžíce mandlí
- 1 lžíce pražených dýňových semínek
Způsob přípravy
Z omytýcha osušených kuřecích stehýnek stáhneme kůži a nakrájíme ji na větší kousky. Nalijeme olej do mísy, přidáme koření garam masala, kari, špetku skořice, chilli a sůl a vše důkladně promícháme. Takto připravenou směsí natřeme kuře a marinujeme tak dlouho, jak je to možné.
Kuskus s praženými mandlemi, dýňovými semínky a rozinkami zalijeme 100 ml vroucího vývaru, přidáme máslo, promícháme, přikryjeme a necháme odležetna teplém místě. Kuskus je připraven, když absorbuje veškerou tekutinu.
Zahřejeme olej na pánvi, osmažíme namarinované kuře, přidáme nakrájenou bílou část jarní cibulky,česnek nakrájený na plátky a smažíme 5 minut. Poté zalijeme zbývajícím vývarem, kokosovým mlékem a 50 ml šlehačky. Vaříme, dokud směs nezhoustne. Před servírováním přidáme zbývající smetanu, dochutíme solí, zázvorem a citronovou šťávou. Následně přidáme nakrájenou zelenou částjarní cibulky, koriandr a rajčata.
Takto připravené kuře podáváme s kuskusem.