Marinovaná kuřecí stehna s kořením garam masala

Kategorie:

Druh jídla: Drůbež
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob vaření: Vaření

Suroviny pro 2 osoby:

  • Zázvor mletý Avokádo
  • sůl podle chuti
  • 1 lžička citrónové šťávy
  • 2 celá kuřecí stehna
  • jarní cibulka
  • 100 ml kokosového mléka
  • 100 ml šlehačky 36%
  • svazku čerstvého koriandru
  • 2 kostičky nakrájená oloupaná a vykrojená rajčata
  • 1 stroužek česneku
  • 100 ml slepičího vývaru

Marináda:

  • Chilli mleté Avokádo
  • Pepř černý mletý Avokádo
  • Skořice mletá Avokádo
  • 0.5 lžičky směsi Kari indické Avokádo
  • sůl podle chuti
  • 4 lžíce oleje
  • koření garam masala

Kuskus:

  • 1 lžíce másla
  • 100 ml kuřecího vývaru
  • 80 g kuskus
  • 1 lžíce rozinek
  • 1 lžíce mandlí
  • 1 lžíce pražených dýňových semínek

Způsob přípravy

Z omytýcha osušených kuřecích stehýnek stáhneme kůži a nakrájíme ji na větší kousky. Nalijeme olej do mísy, přidáme koření garam masala, kari, špetku skořice, chilli a sůl a vše důkladně promícháme. Takto připravenou směsí natřeme kuře a marinujeme tak dlouho, jak je to možné.

Kuskus s praženými mandlemi, dýňovými semínky a rozinkami zalijeme 100 ml vroucího vývaru, přidáme máslo, promícháme, přikryjeme a necháme odležetna teplém místě. Kuskus je připraven, když absorbuje veškerou tekutinu.

Zahřejeme olej na pánvi, osmažíme namarinované kuře, přidáme nakrájenou bílou část jarní cibulky,česnek nakrájený na plátky a smažíme 5 minut. Poté zalijeme zbývajícím vývarem, kokosovým mlékem a 50 ml šlehačky. Vaříme, dokud směs nezhoustne. Před servírováním přidáme zbývající smetanu, dochutíme solí, zázvorem a citronovou šťávou. Následně přidáme nakrájenou zelenou částjarní cibulky, koriandr a rajčata.

Takto připravené kuře podáváme s kuskusem.