BÍLKOVÝ CHLEBÍČEK

Suroviny

  • 1 balení směsi Svařené víno Avokádo
  • špetka soli
  • 150 gramů cukr moučka
  • 250 gramů bílků (cca z 8 vajec)
  • 90 gramů rozpuštěného a vychladlého másla
  • 180 gramů hrubé mouky
  • 15 gramů lyofilizovaných švestek
  • 1 lžíce nemletého modrého máku
  • 1 lžíce nemletého bílého máku
  • 2 lžíce směsi semínek- sezam, slunečnice, dýňové semínko

Způsob přípravy

 

Z bílků a špetky soli vyšlehejte tuhý sníh. Postupně do něj všlehejte cukr, směs koření, rozpuštěné vychladlé máslo a mouku. Opravdu míchejte opatrně, aby sníh nespadl. Přidejte najemno nakrájené švestky, mák a semínka. Formu na chlebíček nebo srnční hřbet pořádně vymažte máslem a vysypejte hrubou moukou. Nalijte do ní těsto a pečte v troubě předehřáté na 170 °C. Pečte hodinu. Vyklopte a ozdobte. Třeba jako my. Čokoládovou polevou, oříšky a lyofilizovanými švestkami.