Kategorie:
-
Druh jídla:
Dezerty a moučníky
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Pečení
BÍLKOVÝ CHLEBÍČEK
Suroviny
- 1 balení směsi Svařené víno Avokádo
- špetka soli
- 150 gramů cukr moučka
- 250 gramů bílků (cca z 8 vajec)
- 90 gramů rozpuštěného a vychladlého másla
- 180 gramů hrubé mouky
- 15 gramů lyofilizovaných švestek
- 1 lžíce nemletého modrého máku
- 1 lžíce nemletého bílého máku
- 2 lžíce směsi semínek- sezam, slunečnice, dýňové semínko
Způsob přípravy
Z bílků a špetky soli vyšlehejte tuhý sníh. Postupně do něj všlehejte cukr, směs koření, rozpuštěné vychladlé máslo a mouku. Opravdu míchejte opatrně, aby sníh nespadl. Přidejte najemno nakrájené švestky, mák a semínka. Formu na chlebíček nebo srnční hřbet pořádně vymažte máslem a vysypejte hrubou moukou. Nalijte do ní těsto a pečte v troubě předehřáté na 170 °C. Pečte hodinu. Vyklopte a ozdobte. Třeba jako my. Čokoládovou polevou, oříšky a lyofilizovanými švestkami.